Energiezuinig

Sanitair & Verwarming Ingelmunster

Energiezuinig

Wie investeert in een energiezuinige woning, kan op verschillende manieren steun krijgen. Gebruik ‘Zoek uw subsidie’ op www.energiesparen.be voor een overzicht van de premies en subsidies waarvoor u in aanmerking komt.

Belastingvermindering

De overheid geeft in 2015 en ook nog in 2016 een belastingvermindering voor het plaatsen van dakisolatie. U mag 30% van het bedrag dat u betaald hebt voor de werken inbrengen in uw belastingaangifte. De vermindering kan wel niet hoger zijn dan een bepaald maximumbedrag.

Premies van de Vlaamse overheid

Korting op onroerende voorheffing voor een energiezuinige nieuwbouwwoning. Wie een energiezuinige nieuwbouwwoning bouwt met een laag e-peil, kan hiervoor een korting op de onroerende voorheffing krijgen.

Renovatiepremie

De Vlaamse renovatiepremie is een financiële tegemoetkoming voor eigenaars die hun woning willen renoveren. Onder andere de vervanging van glas en schrijnwerk in een woning komt in aanmerking voor de premie. Controleer of u aan alle voorwaarden voldoet.​

Verbeteringspremie

De Vlaamse verbeteringspremie is een financiële tegemoetkoming voor wie zijn woning wil verbeteren of uitbreiden. Het plaatsen van dakisolatie in combinatie met een vernieuwing van het dak, de vervanging van het glas en schrijnwerk van uw ramen, het aanbrengen van gevel-isolatie en de vervanging van een oude cv-ketel door een hoogrendementsketel zijn werken die in aanmerking komen. Bekijk goed de voorwaarden.

Premies van uw netbeheerder

De Vlaamse overheid verplicht de Vlaamse elektriciteitsnetbeheerders (Infrax en Eandis) om een aantal energiebesparende investeringen financieel te ondersteunen.

Als u investeert in een bestaande woning of appartement kunt u in aanmerking komen voor deze premies van de netbeheerder

Voor een nieuwbouwwoning komt u mogelijk in aanmerking voor

Premies van uw netbeheerder

In een aantal gemeenten kunt u een gemeentelijke of provinciale premie krijgen voor isolatie van het dak, de muren of de vloer. U kunt de gemeentelijke en provinciale premies opzoeken via ‘Zoek uw subsidie’ op www.energiesparen.be.